Takozvani “All-Directional Flying Object” je koncept koji se razvija već skoro dvije decenije, a stvorili su ga rumunski inženjeri Razvan Sabie i Iosif Taposu.

Tako sada na čistom nebu može da se uoči letjelica koja podsjeća na leteći tanjir, samo što se ne radi o neidentifikovanom letećem objektu, već o letjelici rumunskih eksperata koji tvrde da su razvili potpuno funkcionalan leteći tanjir.

All-Directional Flying Object, ili ADIFO, izgleda kao leteći tanjir o kojem se već decenijama ispredaju različite legende, ali kreatori tvrde da inspiracija za neobičnu letjelicu ne dolazi iz priča o vanzemaljcima, već od delfina, i oblika njihovog tijela.

Kreatori ističu da se ne radi o “idejama ludih naučnika”, već o konceptu koji se razvija skoro 20 godina, i rezultatu koji je nastao nakon nekoliko hiljada stranica projekta, te brojnih kompjuterskih simulacija i testova. Letjelica funkcioniše uz pomoć četiri propelera, a prvi prototip je predstavljen početkom 2019. godine. Kada finalni model bude bio gotov nova letjelica bi, kako tvrde kreatori, mogla da promijeni način letenja, te da se koristi za supersonične letove.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...