Vlasnici iPhonea često se susreću sa problemima oko brzo trošenja baterije, iznenadnog gašenja telefona iili pretjeranim zagrijavanjem. Evo kako neke od ovih problema možete riješiti i produžiti vijek baterije.

Baterija kratko traje

Uđite u Settings > Battery > Battery Usage i tu možete vidjeti koje su aplikacije u posljednjih 24 sata (i prethodnih sedam dana) najviše trošile bateriju. Kliknite na ikonicu sata za više detalja. Uklonite aplikacije koje vam ne trebaju svakodnevno. Na aplikacijama koje koristite isključite njihovu pozadinsku aktivnost – automatsko osvježavanje (Settings > General > Background app refresh). Ako neka od aplikacija koristi i vašu lokaciju isključite i to (Privacy i proverite Location Services)

Iznenadno isključivanje

Prvi korak je da ažurirate softver, ako je dostupan novi update. Možete napraviti i vraćanje telefona na fabričke postavke, ali svakako prije no što to učinite uradite back-up cijelog telefona. Ako ovo ne pomogne odnesit etelefon kod ovlaštenog servisera.

Zagrijavanje pri punjenju

Možda koristite punjač koji nije odgovarajući. Kao Apple-a je važno da se da koristite njegov originalni  punjač. Na njihovoj web stranici možete pronaći uputu kako da razlikujete original od lažnjaka.

KOMENTARI:
Loading...