Iz Microsofta su u srijedu objavili kako će svoja računala na Windowse 10 moći nadograditi i vlasnici piratskih verzija. Ova je vijest razveselila ogroman broj vlasnika ilegalnih Windowsa, no iz Microsofta je stiglo pojašnjenje ove prakse iz kojeg se vidi da neće biti sve baš tako jednostavno te da Microsoft neće dijeliti licence u milijunima. Ili, s druge strane neće se tako olako odreći miliona dolara, piše portal 24sata.hr

Na Windowse 10 moći će se besplatno nadograditi fizičke osobe koje koriste Windowse 7, 8/8.1 i Windows Phone 8.1. Besplatna nadogradnja isključuje verzije Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise te Windows RT/ RT 8.1.

Što se piratskih verzija tiče, svi će korisnici moći obaviti nadogradnju, ali iz Microsofta u četvrtak napominju da to neće promijeniti legalnost sustava. Dakle, sve verzije sustava koje prije nadogradnje nisu bile legalne, neće biti legalne niti nakon nadogradnje. Nakon nje, njima će ponuditi mogućnost legalizacije sustava. Sad, tek treba vidjeti koliko će to koštati i kakva će biti ograničenja u korištenju ovih non-genuine Windowsa 10. 

Inače, iz Microsofta napominju kako korištenje piratskog softvera rezultira visokim rizikom od malicioznog softvera, prevara, javnog otkrivanja povjerljivih informacija te višim rizikom loših performansi ili otkazivanjem rada određenih funkcionalnosti.

KOMENTARI:
Loading...