Savitljivi telefon koji se pretvara u narukvicu, VR računar, smartphone tanak tek 5,2 milimetra, samo su neki od noviteta koje je kompanija Lenovo predstavila na godišnjoj konferenciji.

Digitalni ekrani koji se savijaju lako kao komad papira nisu ništa novo na tržištu. Međutim, predstavljanje telefona koji je spreman za prodaju, a koji se može začas saviti oko ruke, ipak jeste poduhvat vrijedan pažnje. Upravo to je predstavio Lenovo u San Franciscu. Kako kažu iz ove kompanije, problem nije bio sam ekran i savijanje, već rastezanje koje omogućava da se uređaj stavi oko ruke. Problem oko kojeg su se mučili bio je vezan za to gdje postaviti memoriju, procesor, kameru i ostale elektronske elemente. Nekako su uspjeli, svoje čedo su nazvali CPlus, a prati ga savitljivi tablet Folio.

Pravi novitet jeste realna slika koju telefon i cijeli Tango projekat nudi, odnosno njena realnost. Tako, naprimjer, možete da iskoristite telefon i projektujete, odnosno da vidite kako bi novi sto izgledao u vašem stanu. Telefon pokreće Snapdragon 652 procesor i Android 6.0 Marshmallow OS. Startna cijena je 499 dolara.

KOMENTARI:
Loading...