GlassesOff aplikacija zahtijeva disciplinu – 15 minuta vježbi dnevno, tri puta sedmično, dva ili tri mjeseca u kontinuitetu.

Obično kompjutere i pametne telefone okrivljuju za slabljenje vida. Zapravo, realno, ako dnevno gledate više od osam sati u monitor kompjutera ili displej telefona neminovno je da će vam se vid pogoršati. Uprkos tome što pametni telefoni imaju određene prednosti, očni ljekari ih krive za slabljenje vida. Još ako imate više od 40 godina, onda je veoma moguće da su vam potrebne naočare za čitanje.

Ako ne želite da ih nosite, možete da probate da držite novine ili knjigu što dalje od očiju. Ipak, to može biti neprijatno ako se nalazite u većem društvu. Ili, možete da nabavite aplikaciju koja će vam bukvalno trenirati mozak kako biste izoštrili vid na blizinu, što ima prilično uspjeha kod korisnika. Naime, aplikacija GlassesOff zahtijeva disciplinu – 15 minuta vježbi dnevno, tri puta sedmično, dva ili tri mjeseca u kontinuitetu.

glassesoff.jpg - Poboljšajte vid ovom aplikacijom

Šai Novik, jedan od osnivača kompanije koja je razvila ovu aplikaciju, kaže da to nije lako.

– Riječ je o zahtjevnim vizualnim vježbama, koje mogu i da vas umore. Naime, poslije 15 minuta morate da se odmorite 15 minuta. To je veoma teško. Ali ako budete uporni, možete da se oslobodite potrebe da nosite naočare za čitanje, kaže Novik.