Operativni sistem Android nalazi se na preko 70 % mobilnih telefona na svijetu. Tržište aplikacija za ovu platformu je ogromno i na njemu se mogu naći aplikacije svih vrsta. Tako pored korisnih, koje svi koristimo, ima i potpuno besmislenih.

Već samo opisi ovih nekoliko aplikacija će vas sigurno natjerati da se zamislite nad time ko ih je uopšte i napravio, možda poželite da pokušate da ih koristite, a možda dobijete podstrek da i sami napravite android aplikaciju.

Električni brijač (Electric Shaver)
Ne, ova aplikacija ne pretvara vaš android telefon u električni brijač, ali sadrži intefejs koji izgleda kao brijač. Možete da promijenite boju brijača, da provjerite koliko mu traju baterije i da ga uključite, a tada vaš telefon počinje da vibrira. Prilično besmisleno, zar ne?

Besmislena igra (Pointless Game)
Cilj ove igrice je da osvojite što više bodova. Bodove dovijate tako što držite prst na ekranu što duže možete. Čim podignete prst sa ekrana, igra je gotova. Ne zvuči komplikovano, zar ne?

Probač lubenica (Watermelon Prober)
Ime sve kaže samo. Autor ove aplikacije navodi da lubenica, zavisno od stepena zrelosti, sadrži različitu količinu vode, što se manifestuje različitim zvukom kada kucate po njoj. Ova aplikacija zapravo analizira zvuk koji se čuje kada kucnete lubenicu, pružajući vam informaciju o tome da li je lubenica zrela ili nije. Možda vam trenutno ne izgleda korisno, ali videćemo šta ćete misliti kada dođe ljeto.

Sveta krava (Holy Cow)
Ako od aplikacija očekujete mnoštvo funkcija, ovu možete da preskočite. U ovoj postoji dugme na koje krava kaže „mu” i to je sve.

Brojanje ovaca (Sleep Sheep)
Ako ste ikada imali problem sa nesanicom, vjerovatno su vam dali savjet da brojite ovce. Ideja je da zamislite ovce koje preskaču ogradu i da ih brojite, usredsređujući se na jedan zadatak i da tako zaspite. Ipak, naučnici sa Univerziteta Oksford kažu da brojanje ovaca ne pomaže da zaspite, tako da nije ni bitno što ova aplikacija obavlja posao brojanja umjesto vas.

Besplatno pivo (Beer FREE)
Prilično bizarno. Zašto biste se pravili da pijete kada možete da odete na pivo? Možda je aplikacija izmišljena za one koji ne smiju ili ne vole da piju pivo, a naprosto žele da se solidarišu sa svojim prijateljima. Živjeli!

Mislite li da su ove aplikacije glupe? Mislite li da vi možete da napravite bolju? Ako je tako, treba da pokušate, jer kreiranje aplikacija, osim što je zabavno, može donijeti i mnogo novca. S obzirom na to da tržište android aplikacija privlači ogromnu publiku i da se broj korisnika ovog operativnog sistema povećava, a čak i krajnje neobične aplikacije nalaze svoje korisnike, razvoj mobilnih aplikacija je zasigurno jedno od zanimanja budućnosti.

KOMENTARI:
Loading...