Kompanija Land Rover je otkrila izgled svoje nove HST verzije modela Range Rover Sport, koja će debitovati sljedeće sedmice na Sajmu automobila u New Yorku.

Ranger Rover Sport HST će svoje mjesto naći ispod najsnažnijeg Range Rovera SVR. HST verziju pokreće 3,0-litarski V6 motor sa superpunjačem koji razvija 380 KS, što je za 40 KS više u odnosu na standardni Range Rover Sport. Osim povećanja snage, verzija HST je dobila i Stealth Pack paket opreme u kombinaciji sa Santorini crnim krovom te redizajnirani spojler.

Tu su i unikatni 21-inčni točkovi od naplataka, poboljšane kočnice sa crvenim kočionim kliještima. Za nešto više novca je moguće dobiti 22-inčne naplatke. Sjajni crni ukrasi su primijetni na poklopcu motora, ventilacijskim otvorima, maglenkama i prednjoj maski. Tu su i HST oznake i donji paneli vrata ofarbani u boju karoserije, kao i dodatni ventilacijski otvori.

Inžinjeri su poradili na šasiji kako bi poboljšali iskustvo vožnje bez narušavanja držanja na cesti, a poboljšan je i ovjes. Terrain Response sistem je posebno podešen, a poboljšano je i upravljanje.

U unutrašnjosti su sjedišta u dva tona presvučena Oxford kožom, HST oznake, aluminijski ukrasi, sportske papučice i slično.

Land Rover narudžbe prima od aprila.

KOMENTARI:
Loading...