BMW je na Ženevskom autosalonu službeno s modelom 740e predstavio novi dodatak ponudi, a riječ je o oznaci iPerformance koju će od juna ove godine nositi sva buduća plug-in hibridna vozila bavarskog proizvođača.

Model 740e pokreće četverocilindrični turbobenzinski i električni turbomotor kombinirane snage od 240 kW, te mješovite potrošnje od svega 2,1 l/100 km. Kasnije bi trebale postati dostupne izvedbe s pogonom na sva četiri točka, te ona s produženim međuosovinskim razmakom.

Lansiranjem iPerformance linije BMW želi kupcima jasno dati do znanja kako se u osnovi radi o prijenosu tehnologije s modelne linije i na osnovnu ponudu. PHEV izvedba serije 7, odnosno 740e iPerformance je prvi u nizu BMW-ovih modela koji će nositi ovu oznaku, a uskoro će slijediti i drugi. Prijenos tehnologije će se prvenstveno odnositi na električne motore, baterije, razne elektroničke komponente, a vizuelne razlike u odnosu na standardne izvedbe će uključivati oznaku BMW i plavi elementi u maski motora i točkovima kao i eDrive logo na C stupu.

KOMENTARI:
Loading...