Bivši zaposlenik Google Sanmay Ved pretraživao je popis domena slobodnih za kupnju kada je naletio na poznatu domenu – Google.com. Odlučio je dati svoju ponudu uvjeren da će njegov pokušaj kupnje biti automatski obustavljen.

U svojoj objavi na mreži LinkedIn napisao je kako je domenu vrlo jednostavno ubacio u korpu te prešao na naplatu gdje mu je za najpopularniju svjetsku domenu bilo zaračunato svega 12 dolara, odnosno 20 KM.

Odmah po kupnji ažurirani su mu i tzv. webmaster toolsi te je počeo dobivati pregršt poruka s privatnim i vrlo osjetljivim informacijama koje bi trebale biti poznate isključivo administratorima Googlea.

– Bilo je jasno – dodijeljeno mi je vlasništvo. Narudžba i kupovina bile su uspješne. Najstrašnije jest što sam imao pristup administraciji Googlea na cijelu minutu. Sada barem mogu reći da sam čovjek koji je na minutu bio vlasnik Googlea – napisao je Sanmay.

No, minutu nakon provedene transakcije u Googleu su shvatili šta se dogodilo i otkazali transakciju putem Google Domaina koji je, na sreću, u njihovom vlasništvu, prenosi Dnevnik.hr.

Sanmay tvrdi kako ne zna kako je došlo do toga da Google dopusti gubitak vlasništva domene.

KOMENTARI:
Loading...