Mercedes-Benz je objavio da krajem naredne sedmice počinje s prodajom modela C160, a uz novu oznaku stiže najslabiji benzinski motor u ponudi za aktuelnu C-Klasu serije W205.Automobil će pokretati 1,6-litarski četverocilindarski motor koji razvija 129 KS, što je 27 KS manje od potencijala koji se nudio uz osnovni benzinski motor prethodne generacije C-Klase sa oznakom C180.

Novi 1,6-litarski benzinac nudit će se isključivo u kombinaciji s ručnim 6-stepenim mjenjačem, jer su u Mercedesu odlučili da 7-stepeni automatski mjenjač ipak ponude samo uz snažnije varijante C-Klase.Početna cijena Mercedesa C160 iznosi 31.683 eura, dok će cijena njegove karavanske varijante (T-Model) počinjati od 33.349 eura. Bez obzira na izbor karoserije, prve isporuke planirane su za početak juna.

Do kraja godine C-Klasa bi trebala dobiti i svoju coupe varijantu, a u narednoj godini ponuda bi trebala biti proširena i kabriolet verzijom. U Mercedesu razmišljaju i o C-Klasi sa četverovratnom coupe karoserijom koja bi bila direktan konkurent BMW-u 4 Gran Coupe.

KOMENTARI:
Loading...