Oni koji su uništili ploče poznatih glazbenika nisu ni pomišljali na da bi danas za njih mogli dobiti lijepo svotu novca, a jednako bi se moglo dogoditi i s VHS kasetama.

Vaše stare video vrpce, ako ih još imate, mogle bi vrijediti puno novca. Nadamo se zato da niste među onima koji su ih već odavno pospremili u smeće, piše Metro.co.uk.

Stručnjaci naime vjeruju da se VHS kasete prdiružuju redovima vinila. S vremenom su počele nestajati iz prosječnih kućanstava, a zatvorio se i velik broj videoteka. Također, kasete dovoljno dugo nisu u centru pozornosti i već izazivaju nostalgiju, prenosi “Dnevnik“.

David Jinks poručio je svima da nauče lekciju prisjećajući se vinila jer su mnoge nekad nevoljene i odbačene ploče počele značajno vrijediti. I pri tom se ne misli na sentimentalnu vrijednost, nego onu novčanu.

‘Većina ljudi koji su kupili originalni ‘The White Album’ od Beatlesa puštali su ga do uništenja, nisu imali pojma da bi u budućnosti mogao biti jako vrijedan. Sada prava verzija vrijedi i do sedam tisuća funti’, kaže Jinks.

‘Danas se video vrpce smatraju jedanako prolaznima kao ploče nekada i brzo nestaju iz naših domova’, objasnio je Jinks.

KOMENTARI:
Loading...