Mythbustersi su otkazani.

Discovery channel potvrdio je  da je nakon 14 sezona stigao kraj ove naučne emisije, što je ražalostilo armiju njihovih fanova diljem svijeta.

Seriju su kreirali Peter Rees i stručnjaci za specijalne efekte Adam Savage i Jamie Hyneman koji su od 2003, koristeći naučne metode, entuzijazam i humor – testirali teorije i fenomene pop kulture, rušeći jedan mit za drugim.

Mythbustersi su – i uvijek će to biti – nevjerovatno važan dio historije Discoveryja“, kazao je Rich Ross, predsjednik Discovery Channela, Animal Planeta i Science Channela.

“Adam i Jamie su strašni talenti koji su donijeli edukaciju i nauku na prvu liniju ove mreže, i njihovo nasljedstvo ostat će živjeti na Science Channelu.“

Dobar dio showa činili su i mladi naučnici Tory Belleci, Grant Imahara i Kari Byron, koji su bili dio ekipe sve do prošle godine.

Ovaj show ima najduži staž na Discovery kanalu, a producenti mreže poručili su kako su Adam i Jamie dali krv, znoj i suze u protekloj deceniji, i svojom ličnošću su redefinirali naučnu televiziju.

„Praviti ovaj show je fundamentalno i nepovratno promijenilo način na koji razmišljam, kao umjetnik i kao naučnik“, kazao je Savage. „Sretan sam što sam imao ovu šansu i mnogo će mi nedostajati ovaj show.“

Hyneman je dodao da nikad nije ni sanjao da će toliko dugo biti zvijezda TV emisije.

Posljednja sezona počinje u januaru ove godine, a u posljednjih 14 godina proveli su 2950 eksperimenata, testirali 1050 mitova i napravili 900 eksplozija. Kako su saopćili iz produkcije, emisija će otići uz veliki prasak, onako kako smo navikli od ekipe…

Mythbustersi, hvala vam za nebrojene sate sjajne, naučne zabave!

 

KOMENTARI:
Loading...