Microsoft je u procesu uklanjanja aplikacija kod kojih nije naveden starosni uzrast. Prema računanjima italijanskog bloga WindowsBlogItalia uklonjeno je oko 100.000 aplikacija, barem što se tiče prodavnice na uređaju s italijanskom regijom.

Budući da je većina aplikacija globalno dostupna, globalna brojka uklonjenih aplikacija trebala bi da bude identična.

Drugi izvor kaže da je u njemačkoj prodavnici uklonjeno je 174.000 aplikacija od početka mjeseca, što je skoro pola aplikacija u prodavnici. Budući da skoro niko nije primjetio nedostatak aplikacija, čini se da je riječ o legitimnom čišćenju koje će podići kvalitet prodavnice.

Iako se smanjivanje broja aplikacija u ekosistemu čija je najveća kritika nedostatak aplikacija čini kao loš potez, ne mora nužno da bude.

Vrlo vjerovatno većinu uklonjenih aplikacija koristiti mala populacija Windows korisnika (jer su nekvalitetne), a vjerovatno nisu ažurirane duži period kada izdavač nije ispunio upitnik o primjerenom uzrastu za aplikaciju.

Prema službenoj By The Numbers stranici, u Windows prodavnici (PC+smartfoni) ukupno se nalazi 669.000 aplikacija, ali riječ je o starijim podacima.

KOMENTARI:
Loading...