Tokom pandemije koronavirusa u bosanskohercegovačkoj prijestolnici danas vlada dobro raspoloženje.

Među prisutnima je bio i Enrico Sforza, ljubitelj oldtimer auta, koji je kazao da ovaj susret ima za cilj da donese osmijeh nakon toliko teških i tužnih dana, uzrokovanih širenjem koronavirusa.

– Imamo učesnike iz Italije, SAD, BiH, Srbije i Hrvatske. Trebalo je biti troduplo više učesnika ali trenutna situacija je takva da imamo sada oko 25 auta. Najstarije auto je 1957. godište. Sva auta su oldtimeri više od 30 godina – pojasnio je Sforza.

Vladimir Nikolić je na susret stigao iz Srbije.

– Došli smo da podržimo prvi međunarodni skup oldtimer cabrio vozila. Došli smo sa corvettom C1 1958. godište. Drago nam je da smo u Sarajevu na ovakvom događaju – izjavio je Nikolić za AA.

Kako je kazao, velika je vrijednost ovog oldtimera.

– Dovezli smo ga iz Amerike. Treću godinu je kod nas. Tek će da se restaurira od nule – dodao je Nikolić.

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić-Braco mišljenja je da je ova manifestacija organizovana u pravo vrijeme.

– Ovaj grad ima šta da pokaže, da se nešto lijepo dešava. Nismo uspjeli organizovati oldtimer susrete u maju. Nakon 18 godina morali smo prolongirati te susrete za kraj augusta ali su se ipak ljubitelji oldtimer cabrio vozila skupili. Imamo divnih modela – rekao je Husić.