29.1 C
Bosanska Krupa
Petak | 20. Maja 2022.

Kultna Nokia 3310 pretvorena u tortu

Torta u prirodnoj veličini omiljene i kultne Nokije 3310 u crvenoj boji, predstavljena je povodom proslave petog rođendana HMD Globala, doma Nokia telefona.

HMD Global, finska je kompanija zaslužna za izradu Nokia telefona uključujući voljenu ikonu Nokiju 3310 i novih izdržljivijih pametnih telefona poput Nokiej XR20 koja je napravljena kako bi preživjela sve izazove koje život pripremi.

Za izradu Nokia 3310 torte bilo je potrebno 40 sati, a kreirala je svjetski poznata šećerna umjetnica Michelle Wibowo. Unutrašnjost torte napravljena je od čokoladne spužve i kreme od maslaca i vanilije, a poznato izdržljivo kućište Nokie 3310 napravljeno je od šećerne školjke. Svako dugme izrezano je i oblikovano do savršenstva te pojedinačno dodano u kućište.

HMD Global 2017. godine ponovno je na tržište plasirao Nokiju 3310 s modernim zaokretom na zadovoljstvo obožavatelja Nokije širom svijeta. Prilagođeni dizajn korisničkog sučelja klasičnom dizajnu donosi svjež izgled, i naravno, ima sve što se očekuje od Nokia telefona – od dugotrajne baterije i izdržljivog dizajna do legendarne mobilne igrice “zmije”.

“Nevjerojatno smo ponosni koliko smo daleko došli u posljednjih pet godina. Hvala svim našim korisnicima, zaposlenicima, partnerima i dobavljačima koji su imali ključnu ulogu u pomaganju HMD Globalu da dostigne petu godišnjicu i još mnoge koje su pred nama”, izjavio je Stephen Taylor, glavni direktor marketinga u HMD Globalu.

“Bilo je zadovoljstvo pretvoriti tako kultni telefon u tortu. Potrebna su bila mnogobrojna testiranja kako bi se postigao savršen rezultat, ali sam oduševljena kako je ispalo”, kazala je Michelle Wibowo.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci