Olajide “KSI” Olatunji je vjerovatno već milioner, ali definitivno ima apartman na zadnjem spratu zgrade u Londonu, a na krovu planira postaviti jacuzzi koji će helikopterom tu spustiti, također ima narandžasti Lamborghini i neke od najskupljih patika koje se mogu kupiti, a sve to ima zahvaljujući igranju videoigrica.

U novom serijalu dokumentarnih filmova o e-sportu, reporter VICE-a Matt Shea sastao se sa zvijezdom u usponu u njegovom domu u Londonu. Intervju govori o životu poznatog e-sportiste.

“Ja sam ustvari 21-godišnjak koji je postao milioner igranjem, videoprezentacijom i mojim online iskustvom”, kazao je KSI reporteru.

Kao tinejdžer, Olajide Olatunji je satima igrao FIFA EA Sports’ line videoigre u kući svojih roditelja. Snimke i komentare kako on igra počeo je postavljati na YouTube 2009. pod korisničkim imenom KSIOlajidebt. Nakon godinu KSI je postao poznat, sakupivši cifru od 7.000 pratilaca.

Konačno, KSI je napustio školu i potpuno se posvetio igricama. Objavljuje 40 videosnimaka mjesečno, uglavnom FIFA igrica i zarađuje novac od reklama postavljenih na njegovim videosnimcima. Što ima više klikova, njegov bankovni račun je sve veći.

Njegov YouTube kanal je u martu ima 8.892.000 pratilaca i bio je drugi najposjećeniji kanal u Velikoj Britaniji, a njegovi videosnimci imali su 1,5 milijardi pregleda.

KSI sada živi slatki život. Preselio se iz kuće svojih roditelja u cenatr Londona, u stan na vrhu zgrade iz kojeg vidi panoramu grada, vozi Lamborghini i može kupiti sve što poželi.

Kao e-sport zvijezda postao je rival tradicionalnom modelu slavnih, a njegova poznatost i slava samo mogu rasti.

“Ja sam sada brend. KSI je brend”, kazao je on te dodao: “To je ludo, sve mi je to došlo dok sam sjedio u sobi i smao što sam napravio nekoliko videosnimaka o FIFA igricama”.

KOMENTARI:
Loading...