Prosječan vijek trajanja baterije na telefonu je od jedne do dvije godine. U nekim slučajevima taj period može biti i ispod godinu dana, vjerojatno zato što je baterija bila napunjena i došlo je do kratkog spoja u telefonu, piše Panasonic.

Za modele telefona koji dolaze s rezervnom baterijom, pobrinite se da su baterije slušalica i rezervne baterije potpuno napunjene. Ono što nikako ne biste smjeli raditi je vaditi bateriju iz vašeg telefona u trenutku kada vam pokauje da je potpuno prazna. Najbolje je sačekati da se napuni, a nakon toga raditi planirano.

Vrijeme je ovo pametnih telefona, stoga rijetko koji da će moći izdržati duže od 24 sata bez punjenja. Svakodnevno koristimo aplikacije kao što su Wi-Fi, Bluetooth, GPS i 3G. Međutim, postoji mnogo načina kako da održite vašu bateriju duže vremena punom.

Preporučuje se da je jedan od prvih i najboljih načina, tako što ćete podesiti svjetlinu na normalnu (bez pretjeranih efekata), aplikacije koje ste nekada ranije skinuli, a ne koristite ih – izbrisati.

 

KOMENTARI:
Loading...