Neverware je start-up koji pomaže školama da pretvore svoje PC i Mac uređaje koji su “etiketirani” kao neiskoristivi, u brze i efikasne Chromebookove na kojima učenici mogu raditi.

Neverware naplaćuje školama određenu svotu za licenciranje svakog uređaja, ali sav softver nude besplatno.

Većinu računala možete postaviti na dvostruko podizanje – originalnog operativnog sistema ili Chromea, što znači da se ne morate riješiti ničega što je na vašem uređaju da biste ga mogli isprobati kao Chromebook.

Tehnički nije riječ o Chromebookovima jer je na ime stavljen trademark koji je rezerviran za uređaje koje proizvode Google i njihovi hardverski partneri. Zastupnik Googlea zamolio je sve da ih zovu Chrome laptopima ili Chromium laptopima. Kako se god zvali, razlika u iskustvu korištenja je neprimjetna u usporedbi s Chromeom, a sve Googleove aplikacije rade bez bugova.

Šest godina star Dell Latitude laptop koji je na Neverwareovom CloudReady softveru podigne se za manje od 30 sekundi i radi dovoljno brzo da računalo možete koristiti za svaki posao. Ako se na istome pokrenu Windowsi, računalo radi znatno sporije.

Ironija u eri cloud računalstva je ta da se dosta starijih računala odbaci kao zasterjele, a zapravo imaju daleko više “konjske snage”, kada je u pitanju čisti hardver.

Starija računala vjerovatno će ipak imati problema koje Neverware ne može popraviti – starija računala mogla bi ima dosta problema s baterijom, ali ako imate koji komad hardvera koji negdje stoji i više vam ne treba, Neverwareov softver je zanimljiv i lagan način da ga pokušate oživiti kao netbook od kojega biste mogli izvući neku realnu vrijednost.

Besplatan download Neverware softvera možete naći OVDJE.

Po raznim IT forumima mogu se pročitati brojna iskustva korisnika koji su isprobali Neverwareov softer, a koja su u velikoj mjeri pozitivna, pogotovo kada je u pitanju brzina rada računala.

Neki čak pišu da im je računalo brže nego što je bilo kad su ga kupili.

KOMENTARI:
Loading...