30.8 C
Bosanska Krupa
Četvrtak | 30. Juna 2022.

Igra Grid Legends stiže 26. februara, inspirisana serijalom “”Formula 1: Drive to Survive”

- Oglas-

Sljedeća igra u Grid seriji, prva otkako je kompanija Electronic Arts kupila Codemasters ranije ove godine, dobila je zvaničan datum dolaska na tržište.

Igra pod nazivom Grid Legends na konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X i S, kao i na PC, stiže 25. februara.

Codemasters je najavio igru tokom događaja EA Play Live u julu, a ona donosi priču inspirisanu dokumentarnim serijalom “Formula 1: Drive to Survive”.

Igrači će moći voziti više od 100 automobila te se takmičiti uj više od 250 evenata u Career modu. Drift i Elimination modovi se također vraćaju, tako da će igrači imati mogućnost kreiranja utrke te koristiti novi mode pod nazivom Electric Boost. Igra također uključuje i cross-platform multiplayer podršku, a iz Codemastersa poručuju da će igrači moći voziti utrke online nakon “tri brza pritiska dugmeta”. To znači da će akcija početi gotovo odmah nakon što igrač odabere utrku.

Igra Grid Legends se tako pridružuje nizu novih igara koje na tržište stižu u februaru. Pojavit će se istog dana kao i igra Elden Ring, nedugo nakon što stignu igre Dying Light 2, Horizon: Forbidden West, Destiny 2: The Witch Queen i Sifu. Iako igra Grid Legends neće imati žestoku konkurenciju u februaru, ipak će sedam dana kasnije stići igra Gran Turismo 7.

Codemasters je u međuvremenu omogućio uvid u gameplay igre Grid Legends objavljivanjem trailera. U 17-minutnom klipu je prikazana Elimination utrka, kao i akcija u kišnim uslovima.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci