Huawei je predstavio danas novu seriju pametnih telefona Mate 30 kao konkurenciju Aple novom IPhonu 11, uz napomenu da su kineski uređaji kompaktniji, da su im kamere superiornije, a ekrani svjetliji.

Nove modele prezentovao je šef prodaje u Huaweiu Ričard Ju na ceremoniji u Minhenu.

Ovo je prva prezentacija novih Huawei telefona od kada je predsjednik SAD Donald Tramp u maju uveo sankcije kineskoj kompaniji.

“Ekran je velik, ali je telefon veoma kompaktan u ruci”, rekao je Ju o novom telefonu, čija će sudbina u Evropi zavisiti od toga da li će korisnici odabrati uređaj koji neće imati pristup softveru i aplikacijama američkog Googla.

Mozak novog telefona je čip “kirin 990”, predstavljen na nedavnom tehnološkom sajmu u Berlinu, koji je po performansama jači od Kvalkomovih čipova iz postojećih 5G telefona, kakve koristi tržišni lider Samsung.

Huawei, drugi u svijetu po prodaji pametnih telefona, očekuje da će ga američke sankcije koštati deset milijardi dolara.

Telefoni iz serije Mate 30 koristiće verziju androida otvorenog koda, a ne aktuelnu varijantu koju je licencirao Google, rekao je izvor upućen u ovu situaciju.

Aparati neće moći da koriste “Guoogle mobilne usluge”, što je neophodno za upotrebu “Google radnje” i preuzimanje aplikacija poput gmaila, youtubea ili mapa.

Umjesto toga, Huawei će ponuditi sopstveni interfejs koji će omogućiti korisnicima pristup nekim Googlomim aplikacijama.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...