Hrvatska fabrika automobila Rimac Automobili tvrdi da ima najbrže električno auto na svijetu, koje nosi naziv Concept_One.

Uprkos dijelu imena “Concept”, ovaj automobil više nije koncept, nego će narednog mjeseca biti predstavljen na sajmu automobila Geneva Motor Show u Švicarskoj.

Portal Mashable piše da su tvorci najbržeg električnog automobila napravili prelaz između Koenigsegga, švedskog superauta i Tesle.

Automobil posjeduje 1.088 konjskih snaga koje snadbijeva baterijsko pakovanje od 8.450 ćelija. Navodno, ovom superautomobilu od 0 do 100 kilometara po satu je potrebno samo 2.6 sekundi, a maksimalna brzina koju može doseći je vrtoglavih 355 na sat.

Portal Mashable piše da bi se “pojedine kompanije za proizvodnju aviona trebale ugledati na ovaj koncept automobila, jer uprkos brzini i izgledu, ovaj proizvod auto industrije nije samo brutalna snaga”.

Nudi komfor, vozač se lako adaptira na okruženje i dok ste za volanom Concept_Onea, ne morate da se brinete ni o čemu.

Drugim riječima, Concept_One je brz i jak po svim standardima vožnje i svjetske automobilske industrije.

Isti izvor piše da Rimac planira, na žalost fanova, samo osam ovakvih automobila, stoga nema ni sumnje da će Concept_One u Ženevi imati pažnju svih onih koji sakupljaju ovakve “igračke” u garaži.

KOMENTARI:
Loading...