U Googleu smatraju da lokalne Chrome aplikacije više ne trebaju postojati, već da preglednik treba biti što jednostavniji.

Prije tri godine Google je pokrenuo ekosistem aplikacija za svoj internetski preglednik Chrome, te ga tako po mogućnostima približio jednostavnijoj inačici operacijskog sistema. Naravno, imaju oni i svoj Chrome OS, ali aplikacije se u Chromeu mogu izvoditi i na ostalim OS-ovima, Windowsima, MacOS-u i Linuxu.

Međutim, statistike govore da tek oko jedan posto korisnika Chromea zaista i pokreće neku od vanjskih aplikacija – bilo kako bi radili offline, spojili neki hardver s Chromeom i slično. Upravo zbog toga u Googleu smatraju da lokalne Chrome aplikacije više ne trebaju postojati, već da preglednik treba biti što jednostavniji.

Tako će od druge polovice iduće godine biti moguće na Chrome Web Store postaviti samo aplikacije koje rade na Chrome OS-u, a od 2018. one namijenjene Chromeu na ostalim operacijskim sistemima bit će u potpunosti uklonjene. Chrome Web Store će tada korisnicima nuditi tek ekstenzije i teme za njihov Chrome preglednik, stoji na blogu projekta Chromium. Iz Googlea developerima lokalnih aplikacija preporučuju da svoje uratke do tada migriraju na web.

KOMENTARI:
Loading...