Novost ispod poklopca motora jest 1,5-litreni TDCI turbodizelski motor sa 120 konjskih snaga, koji će biti dostupan isključivo uz pogon na prednje točkove. U ponudi je i snažniji dvolitreni dizelaš.

Ford je obnovio drugu generaciju SUV-a Kuge. Ona je kao posljednji model iz Fordove game sada dobila veliku šesterokutnu masku hladnjaka, po kojoj su globalno prepoznatljivi Fordovi modeli u posljednjih nekoliko godina. Sada izgleda još sportskije i atraktivnije. Nova su i prednja svjetla, koja podsjećaju na sklopove na Mondeu, a nova se izvedba odlikuje i efektnom LED tehnologijom. Uz nove boje karoserije, Kuga će se od sada nuditi i s dizajnom aluminijskih felgi u veličini od 17 do 19 inča.

Značajne promjene zahvatile su i unutrašnjost automobila. Najuočljivija je promjena što Kuga sada dolazi s većim multimedijskim ekranom u sredini komandne ploče, a moderniji SYNC 3 infotainment sistem podržava nove Android Auto i Apple CarPlay funkcije povezivanja mobilnih uređaja. Također će ponuditi funkciju park pilota, koji omogućava bočno parkiranje bez korištenja ruku, kao i poboljšanu verziju Active City Stop sigurnosnog sistema za izbjegavanje sudara koji automatski koči u slučaju opasnosti do brzine od 50 km/h, kao i Torque Vectoring sistem raspodjele okretnog momenta na točkove. Novost u Kugi je i Fordov prilagodljivi sistem prednjih svjetala za optimiziranu vidljivost u uvjetima slabog osvjetljenja, koji prati uvjete osvjetljenja i automatski optimizira vidljivost podešavanjem ugla snopa novih Bi-Xenon na jednu od sedam postavki, ovisno o brzini, uglu upravljača vozila i udaljenosti od objekta ispred vozila.

U ponudi je i otvaranje gepeka bez korištenja ruku. Kupci će moći birati između pogona na prednje i Fordovog inteligentnog pogona na sva četiri točka.

Novost ispod poklopca motora jest 1,5-litreni TDCI turbodizelski motor sa 120 konjskih snaga, koji će biti dostupan isključivo uz pogon na prednje točkove. U ponudi je i snažniji dvolitreni dizelaš sa 150 KS, dok će benzinsku ponudu agregata činiti 1,5-litreni turbobenzinski EcoBoost sa 120, 150 i 182 KS.

KOMENTARI:
Loading...