David Marcus, Facebookov čovjek zadužen za aplikaciju Messenger, uvjeren je da će komunikacija putem te aplikacije u potpunosti zamijeniti tekstualnu komunikaciju mobilnim telefonima.

Na svom je blogu izrazio uvjerenje da će se komunikacija elektronskim uređajima drastično promijeniti u nadolazećim godinama i da će upravo Messenger preuzeti primat od SMS poruka kada je u pitanju tekstualna komunikacija.

Njegovi su argumenti mnogo veća fleksibilnost aplikacije u odnosu na “staromodno” slanje poruka SMS-om, što omogućuje slanje GIF-ova, slika, zvučnih zapisa pa čak i novca. Naravno, nije potrebno ni znati broj telefona osobe s kojom se želimo dopisivati.

Marcusovo “guranje” Messengera poklapa se s velikim planovima Facebooka za nadogradnju te aplikacije. Polako, ali sigurno ona postaje prava platforma pomoću koje se vrši poslovna komunikacija, obavljaju transakcije i još mnoge “ozbiljne” zadaće netipične za običnu chat aplikaciju. Uz to, u bliskoj budućnosti stiže i virtualni pomoćnik “M” – svi koji su upoznati s Appleovom Siri ili Microsoftovom Cortanom znaju što takva umjetna inteligencija može pružiti korisniku.

Negativna strana takvog širenja platforme može biti pretrpanost sadržajem što bi moglo nagnati korisnike da se vrate jednostavnijim aplikacijama za komunikaciju. Ipak, Marcus sigurno nije u krivu kada predviđa rast broja korisnika kojih već sada ima više od 800 miliona, piše Index.hr.

KOMENTARI:
Loading...