Kako sada stvari stoje, ”serija 9” biti će 2+2 coupe sa četvera vrata dužine čak 5,55 metara, a bit će postavljen na produženu platformu nove serije 7

Bavarski gigant u autoindustriji BMW dao je zeleno svjetlo za dosad najprestižniji model u ponudi, ”seriju 9”, koji će ući u borbu s ekskluzivnim modelima Bentleya i Roll Roycea. Njemački proizvođač šansu vidi u činjenici kako je Mercedes zaustavio razvoj Maybach Coupe, a Audi veliki A9.

Kada 2020. godine BMW-ova luksuzna serija 9 krene cestama širom svijeta, pomrsit će račune mnogim proizvođačima u tom segmentu. Kako sada stvari stoje, serija 9 bit će 2+2 coupe sa četvera vrata dužine čak 5,55 metara, a bit će postavljen na produženu platformu nove serije 7. Time bi se devetka pozicionirala na pola puta između serije sedam i Rolls Roycea Ghost. Novi BMW-ov luksuzni coupe predstavljat će serijsku izvedbu koncepta Gran Lusso, koji je prikazan 2013. godine, a čiji dizajn je nastao u saradnji s Pininfarinom.

Ispod poklopca će biti ono najbolje što BMW može ponuditi, odnosno plug-in hibridni modeli predvođeni sa 3.0 šestcilindrašem twin-turbo, 4.0 V8 i, naravno, jakim V12 rezerviran za M spotrsku izvedbu.

Prema dostupnim informacijama M-varijanta imat će minimalno 650 konjskih snaga i tehnološki najnaprednija rješenja. Nije isključena niti električna izvedba na tragu one koja se trenutno razvija za novi Rolls Royce Phantom. Cijena luksuznog automobila još je nepoznata, ali kako svaka roba nađe kupca, vjeruje se da neće biti problem za obožavatelje ovog prestižnog brenda.

KOMENTARI:
Loading...