Suosnivač i direktor Googlea kazao je na TED konferenciji kako bi svoje bogatstvo radije ostavio poduzetnicima nego dobrotvornim organizacijama, a izjava se brzinom munje proširila svijetom te naišla na kritike, ali i odobravanja. Za razliku od poznatog dobrotvora Billa Gatesa, Larry Page misli da se čovječanstvu može pomoći i ulaganjem novca u korporacije.

Page je kazao kako bi bogatstvo prije ostavio poduzetniku Elonu Musku, najpoznatijem po ulozi u osnivanju kompanija poput Tesla Motors i PayPala, a izjavu je ovako objasnio:

– Vjerujem da su korporacije pokretači promjena. Mnogi ljudi smatraju da su korporacije bezdušne i zle. Što nije istina u slučaju projekata koji mijenjaju svijet. Elon Musk želi otići na Mars. To je vrijedan cilj.
Zaposlenici Googlea rade jer žele promijeniti i poboljšati svijet, zašto pomaganje takvim ciljevima ne bi bilo filantropsko? Volio bih da pomažemo takvim idejama više nego što to trenutno činimo – rekao je Page.

Neočekivana izjava se gotovo trenutno proširila Twitterom, te će u budućnosti sigurno izazvati još mnoge rasprave, mišljenja i reakcije.

KOMENTARI:
Loading...