Galaxy S6 ili iPhone 6S? Koji je telefon bolji? Ova rasprava među fanovima traje godinama i teško joj se može vidjeti kraja. Appleov i Samsungov top model telefona s nama su već neko vrijeme i svaki ima svoje adute, no nekoliko je ključnih razloga koji Samsungu daju prednost.

Iako su približno sličnih dimenzija, Samsungov telefon ima veći ekran i puno višu rezoluciju (2560×1440 u odnosu na Appleovih 1334×750). Galaxy dolazi s 3 GB radne memorije, u odnosu na Appleovih 2 GB, što mu osigurava nešto bolje performanse. Samsungova kamera također je moćnija s rezolucijom od 16 megapiksela, u odnosu na Appleovih 12. Uz to, nudi i mogućnosti snimanja koje iPhone 6S nema. Velika prednost Android telefona su widgeti kojima možete prilagoditi izgled početnog ekrana aplikacijama koje vam trebaju, a ne šumom ikona u kojima se lako pogubiti.

Samsungov telefon dolazi i sa senzorom koji mjeri puls te nizom mogućnosti kojima ćete lakše pratiti zdravlje bez dodatnih gadgeta. Centar za notifikacije također je puno pregledniji i elegantniji na Androidu, dok kod iPhonea on izgleda kao nepregledni niz podataka.

Samsung će krajem februara u Barceloni predstaviti Galaxy S7 koji bi također trebao donijeti niz poboljšanja u odnosu na prethodnika i korejskom divu pomoći kako bi ugrabio što veći komad tržišta do dolaska iPhonea 7.

KOMENTARI:
Loading...