16.7 C
Bosanska Krupa
Subota | 13. Augusta 2022.

Caviar prodaje iPhone 13 Pro za 6.760 dolara, napravljen od rastopljenog Modela 3

Kompanija Caviar je poznata po luksuzu, a njene verzije mobitela sadrže skupocjene materijale zbog kojih cijena vrtoglavo raste. Sada je stigao jedan zanimljiv model koji će biti proizveden u 99 primjeraka.

Riječ je o novom članu kolekcije Visionaries, koji nosi naziv Caviar iPhone 13 Pro (Max) Tesla Electro. Inspirisan je vizionarom Elonom Muskom, direktorm kompanija Tesla i SpaceX, a poseban je po tome jer je u njegovoj proizvodnji, odnosno modificiranju, korišten materijal nastao topljenjem Teslinog električnog automobila Model 3.

Okvir mobitela je napravljen od titanija te je obložen crnim PVD slojem. To pravi kontrast bijelom kompozitnom materijalu otpornom na udarce, kao i aluminijskom panelu koji je proizveden od karoserije automobila. Na aluminijskom panelu je ugraviran Muskov lik, Teslin logo i sam automobil. Na površini je i bakreni umetak koji predstavlja električne motore.

Caviar će proizvesti 99 primjeraka mobitela od kojih će svaki koštati 6.760 dolara.

Kompanija prodaje i Muskovu bistu obloženu zlatom i postavljenu na mramornu bazu, a proizvest će 27 po cijeni od 3.220 dolara.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci