​Čini se da danas mnogi uređaji na točkovima počinju da se prave u električnim verzijama. Automobili su postali električni, autobusi su električni, a takođe počinjemo da primjećujemo više kompanija koje ulažu u izradu električnih motocikala.

Stoga ne iznenađuje vijest da je Bosch odlučio da primijeni svoje znanje u kreiranju sistema električnih kolica za bebe eStroller.

To znači da će u budućnosti, ako treba da gurate bebu uzbrdo dok je u kolicima, biti znatno lakše nego danas. To je zahvaljujući tome što je Bosch kolica opremio dvostrukim električnim motorima. Dolaze čak i sa ugrađenim senzorima iz bezbjednosnih razloga, gdje ako detektuju da kolica gurate nizbrdo, pomoći će vam da kočite kako bi spriječili bilo kakve nezgode sa kolicima. Senzori će se takođe koristiti za detektovanje kada idete uzbrdo gdje će uključiti motore, a takođe će vam pomoći da kolica zadržite u određenom pravcu. Ostale bezbjednosne karakteristike uključuju mogućnost kolica da se zaustave u slučaju da izgubite kontrolu nad njima.

Ugrađena litijum-jonska baterija od 18 V ponudiće autonomiju nešto više od 14 kilometara što je prilično pristojno, ali znači da vjerovatno ne možete ići u mnogo dugih šetnji a da ponovo ne napunite kolica. Pošto su baterije zamjenjive, biće veoma lako da mijenjate sa drugim Bosch uređajem na primjer bušilicom. USB port može da napuni vaše uređaje, a Bluetooth veza sa vašim telefonom može da mjeri procenat napunjenost i podesi alarm u cilju sprečavanja krađe kolica.

Bosch neće prodavati kolica, već sistem, a švedski brend Emmaljunga će prvi lansirati kolica na osnovu ovog sistema 2020. godine. Još nema riječi o cjenama, ali pretpostavlja se da neće biti jeftina.

(Ubergizmo)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...