Policija njemačke pokrajine Nordrhein-Westfalen nabavila je ovih dana nova službena vozila. Umjesto starih VW Passata odabrali su BMW 318d Touring s najboljim paketom opreme. Nabavljeno je 1845 vozila koja su plaćena 21 milionom eura iz  budžeta.

Međutim, čim su sjeli u nove automobile policajci su se suočili s problemima, najprije onim tehničkim: u nekim vozilima nisu radile policijske sirene, plava rotacijska svjetla i radiouređaji zbog neodgovarajućeg dodatnog akumulatora.

Još veći problemi vezani su za udobnost. Navodno je srednja konzola izvedena tako da u nju koljenima udaraju policajci kada su naoružani.

Niska putnička kabina otežava brz ulazak i izlazak iz vozila, malo je prostora na zadnjoj klupi pa je pritvorenike teško transportirati, u prtljažnik ne može stati sva policijska oprema…

Na ove optužbe iz BMW-a su odgovorili da njihovu karavansku “trojku” bez ikakvih primjedbi koriste policajci i u drugim njemačkim pokrajinama nakon čega su mediji izveli zaključak: čuvari reda u pokrajini Nordrhein-Westfalen su deblji od ostalih.

KOMENTARI:
Loading...