S većom maksimalno snagom, tehnologijom šasije specifičnom za model, značajno dinamičnijim voznim osobinama i vlastitim osobinama dizajna, generiše posebno intenzivnu mješavinu neusporedivog sportskog zadovoljstva u vožnji povezanog s električnim automobilima iz BMW grupe. Ponudom vrhunskog, potpuno električnog iskustva vožnje, što znači nula lokalnih emisija, zajedno s novom razinom tehnologije povezivanja, oba modela predstavljaju budućnost urbane mobilnosti.

BMW i3 je vladao kao najprodavaniji premium električni automobil u svojoj klasi od 2014. godine, ne samo u Evropi već i u svijetu. A u Njemačkoj, on je zapravo nadmašio statistike registracije novih vozila za segment električnih automobila u cjelini, također od 2014. godine. BMW i nije popularan samo zbog vizionarnih električnih vozila i inspirativnog dizajna, već i inovativna rješenja mobilnosti i revolucionarni novi oblik vrhunskog karaktera, uz održivost kao ključni element definiranja. Ponudom takvih proizvoda, a istodobno usvajanjem sveobuhvatnog pristupa koji uzima u obzir cjelokupni životni ciklus – od proizvodnje sirovina, proizvodnje i upravljanja vozilom do njihove kasnije reciklaže – marka BMW i je postala pionir za napredno razmišljanje.

BMW eDrive električni motor u dvije razine maksimalne snage, visokonaponska baterija s velikim kapacitetom od 94 Ah/33 kWh, opcionalno produženje dosega motora.

Iskustvo vožnje u BMW i modelima je imalo veliki udio u rastućoj privlačnosti i popularnosti električne mobilnosti. Slijedom sustavnog poboljšanja, BMW eDrive tehnologija na novom BMW-u i3 i novom BMW-u i3s omogućuje vozačima uživanje u mobilnosti bez lokalne emisije uz predivnu trenutnu isporuku snage, učinkovitu potrošnju energije i optimiziran raspon za razinu svakodnevne praktičnosti koja se čak proteže dalje od zahtjeva čisto urbanog putovanja. Oba modela crpe energiju iz litij-ionske visokonaponske baterije koju je razvila BMW grupa s kapacitetom od 94 ampera sata (Ah) ili 33 kilovat sata (kWh). Opcionalno produženje dosega motora može se naručiti kao opcija za novi BMW i3 i novi BMW i3.

Novi BMW i3 i novi BMW i3s obilježit će svjetske premijere na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu/Maini u septembru 2017. godine. Lansiranje na svjetsko tržište započet će u oktobru 2017. godine.

Komentari: