BlackBerry, kompanija najpoznatija po tastaurama svojih modela, lanisrala je novi model “Leap” koji je prvenstveno namjenjen mladima, na početku poslovne karijere.

Ovo je veoma značajan iskorak za kompaniju, obzirom da je model Leap prvi BlackBerry smartphone bez fizičke tastature još od modela Z3, lansiranog u februaru 2014.

Leap karakteriše 5 inčni, 1280×720 pixelni displej, pokreće ga 1,5 GHz procesor, posjeduje 2GB RAM-a, 16 GB interne memorije te kameru od 8 MP.

Ono što bi trebala biti ključna konkurentska prednost ovog modela je baterija od 2.800mAh, koja bi trebala napajati telefon i do 25 sati korištenja, kao i njegove sigurnosne karakteristike, koje uključuju podršku enkripciji, malware zaštitu i mogućnost back-up-a, brisanja i ponovnog vraćanja podataka.

BlackBerry Leap će biti dostupan na tržištu od aprila po cijeni od 275 dolara.

Međutim, i pored lansiranja ovog modela, portfolio kompanije je i dalje uzak i toga su u BlackBerryiju itekako svjesni. Tim povodom predsjednik odjela za uređaje Ron Louks najavio je nekoliko novih telefona koji su još u fazi razvoja.

Najinteresantniji među njima je još uvijek neimenovani telefon sa pokretnom tastaturom ispod koje se nalazi touchscreen telefon u punim dimezijama, čije je kućište zakrivljeno, po uzoru na Galaxy S6 Edge.

Sve u svemu, kompanija u ovoj godini planira lansirati 5 novih uređaja, kako je najavio Louks

KOMENTARI:
Loading...