Nakon što je Facebook predstavio novitete u Messenger aplikaciji, i Viber je nadogradio aplikaciju s nekim novim opcijama koje će razveseliti milione korisnika.

Sada se na Viberu, desno od trake za upisivanje teksta i pored tipke koja omogućava slanje glasovnih poruka, nalazi još jedna tipka, koja korisnicima omogućava brzo slanje videoporuka.

Jednim kratkim dodirom po ikoni korisnici mogu odabrati da li žele da pošalju brzu audio ili videoporuku, dok duži pritisak na tipku automatski aktivira snimanje videozapisa – u slučaju da video ne želite da pošaljete, samo povucite prst prema lijevoj strani i snimanje će se prekinuti, a video izbrisati.

Viber je ovu opciju predstavio uoči praznika, pa u ovoj kompaniji vjeruju da će mnogi korisnici, umesto tekstualnim porukama, čestitati Božić i poželjeti sve najbolje u Novoj godini upravo putem videoporuka.

Snimanje ovakvih videoporuka ograničeno je na trideset sekundi, a osim ove opcije nadogradnja Vibera donosi i ekstenzije za chat, putem kojih korisnici mogu da pretražuju i dijele sadržaj direktno iz razgovora unutar aplikacije, redizajnirani su i smajlići i povećan je broj korisnika koji mogu da učestvuju u grupnim video razgovorima na čak 250.

Komentari: