5.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 5 Decembra, 2021

Appleov iPhone SE 3 će biti baziran na modelu XR

Svi znakovi pokazuju da ćemo sljedeće godine vidjeti Appleov pristupačniji model smartphonea pod nazivom iPhone SE 3, a sada je poznato i na kojem modelu će biti baziran.

Kineski mediji javljaju da će se sljedeći “jeftini” iPhone na tržištu pojaviti početkom 2022. godine, da će imati LCD ekran te da će biti baziran na iPhoneu XR. Uređaj će imati bočno postavljeni senzor za otisak prsta, nešto što Apple radio za svoje prethodne mobitele, da će koristiti Bionic A15 procesor te da će podržavati 5G mrežu.

Model iPhone XR se pojavio 2018. godine uz iPhone XS i iPhone XS Max kao pristupačnija verzija tih uređaja, a Apple je nastavio tako u narednim godinama zbog popularnosti takvih modela.

Prethodni SE modeli su bili bazirani na starijim iPhoneima, a primjer je iPhone SE (2020) koji je bio zapravo iPhone 8, ali s poboljšanim hardverom. To što će iPhone SE 3 biti baziran na starijem uređaju uopće nije iznenađenje, ali s obzirom prethodne glasine koje su ga povezivale s iPhoneom 8, pozitivno je što neće biti tako, nego je zapravo riječ o modernijem modelu XR.

Ako iPhone SE 3 bude imao senzor za otisak prsta smješten bočno, to bi bila značajna razlika u odnosu na dizajn iPhonea XR. To je značajno jer je iPhone SE (2020) bio gotovo identičan iPhoneu 8, tako da bi Apple mogao kreativnije mogao raditi na dizajnu nadolazećeg mobitela.

Pomenuti iPhone XR je izgledao prilično dorbro, tako da će biti zanimljivo vidjeti šta će Apple uraditi. Moglo bi doći do promjena zuba na ekranu, poboljšanja kvaliteta ekrana i slično.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci