Ako planirate da se u budućnosti bolje organizujete, jedna od stvari koje će vam biti potrebne pored jake volje jeste dobar kalendar. Zato vam za uspješnije praćenje obaveza nudimo pregled od šest najboljih kalendara iz prethodne godine.

1. Today Calendar
Glavni razlog zbog koga bi trebalo da probate Today Calendar jeste njegov krajnje Glavni razlog zbog koga bi trebalo da probate Today Calendar jeste njegov krajnje jednostavan dizajn i laka pregledljivost. Zahvaljujući widgetu koji vas sprečava da zaboravite na sastanke i druge obaveze, sve aktuelne događaje ćete uvijek imati na ekranu.

Jedna od velikih prednosti ove aplikacije jeste što je dugme za izmjene (edit) uvijek prisutno. Za razliku od većine drugih kalendara, nije potrebno ulaziti dodatno u podešavanja ili kreirani događaj da biste vrijeme ili mjesto njegovog održavanja promijenili.

2. Calvetica
Ova iOS aplikacija namijenjena je onima koji imaju guste rasporede. Funkcionalnost je pristojna, dizajn jednostavan. Calvetica će sama za vas označiti gotove zadatke ili sastanke, pa na ovaj način dodatno štedite vrijeme.

3. Wave
Sve što jedan kalendar treba da sadrži, i još mnogo više, možete pronaći kod aplikacije Wave: tu je više različitih izgleda, mogućnost dodavanja kolega i vođenje komunikacije sa njima, sinhronizaciju sa drugim platformama (poput Googleovih), notifikacije itd.

Njegova praktična strana jeste dodatna funkcija – upravljač zadacima, pomoću kojeg ova aplikacija vrlo pregledno spaja sastanke sa zadacima.

Wave je dostupan potpuno besplatno i za Android i za iOS.

4. Timeful
Timeful spada u pametne aplikacije. Unoseći detalje u vezi sa vašom rutinom i stilom života, ova aplikacija vremenom „uči” vaše navike. Poznajući vašu rutinu, ona počinje da predlaže određene aktivnosti u terminima koje smatra pogodnim.

Pregledan i jednostavan dizajn odaje utisak da je dan ispunjen aktivnostima manje naporan nego što zaista jeste. Ova iOS aplikacija takođe je besplatna.

5. Cal
Autori Any.do, jedne od najpopularnijih aplikacija za upravljanje zadacima i obavezama, napravili su podjednako dobar kalendar. Pomoću ove aplikacije jednostavnog imena, možete efikasno upravljati i svojom listom zadataka i zakazanim sastancima.

Svaki događaj kreiran u Calu sadrži kompletne informacije: tu su lokacija, lista učesnika itd.

Ova višestruko praktična aplikacija podržana je na oba popularna sistema, Androidu i iOS-u i, što je još važnije, možete je preuzeti potpuno besplatno.

6. Calendars 5
Kada je riječ o prilagođavanju kalendara korisniku, Calendars 5 sija u punom sjaju. Bez obzira da li preferirate dnevni, mjesečni, godišnji pregled ili biste radije imali preglednu listu zadataka, Calendars će odgovoriti na vaš zahtjev.

Raskošan dizajn je funkcionalan, a posebnu draž daju ikonice koje označavaju različite tipove aktivnosti.

Temeljna organizacija je jedan od preduslova za uspjeh. Nadamo se da će vam ove preporuke pomoći da izađete na kraj sa izazovima koji vas čekaju u budućnosti. Ukoliko imate ideju za svoju iOS ili Android aplikaciju, ovi kalendari će vam svakako pomoći u planiranju njenog razvoja i realizaciji.

KOMENTARI:
Loading...