U posljednjih godinu dana svjedoci smo intenzivnog sukobljavanja između nekadašnji i sadašnji lidera Socijaldemokratske partije u Bihaću.

S jedne strane Hamdija Lipovača, nekadašnja ikona ove stranke u Bihaću, a s druge strane trenutno rukovodstvo SDP-a Bihać, na čelu sa Fatkom Kulenović.

I jedni i drugi su svijesni da ovakvi sukobi neće uroditi ničim dobrim po SDP Bihać, i da to jednom treba i mora prestati na dobrobit svih članova te stranke.

Lokalni portal Bisce.ba u kontinuitetu objavljuje tekstove protiv Fatke Kulenović, kako bi na taj način unio nemir i uzrokovao pobune u SDP Bihać. Na udaru su i kantonali lideri ove stranke, ali glavna meta je Fatka Kulenović. Vrlo moguće je da se Fatku želi isprovocirati i mentalno poljuljati kako bi ona podnijela ostavku što bi omogućilo nove izbore u ovoj stranci na čije čelo bi u tom slučaju došao neko drugi i za Lipovaču prihvatljiviji.

Dok Fatka Kulenović ne poduzima ništa u vezi s tim medijskim prozivanjima, Hamdija Lipovača bi trebao nakon godinu dana biti svijestan da mu ovakvi udari nisu donijeli ništa dobro, osim što su popravili rezultat SDP-a Bihać  na zadnjim mjesnim izborima.

A zaključak ovog teksta bi bio da je i jednoj i drugoj strani najbolje da sklope primirje i savez kao nekad, jer samo tako mogu na ovogodišnjim izborima napraviti dobre rezultate. U protivnom, tvrdoglavo držanje jedne strane neće im donijeti ništa dobra a SDP Bihać takvo stanje vrlo lako može gurnuti u daljne potonuće.

(Izvor: Pricaj.net)

KOMENTARI:
Loading...