Za mene će to svakako biti posebna utakmica jer sam odrastao u Belgiji, tačnije u Liegeu, a igrao sam i za omladinske selekcije Belgije, kazao je novi fudbaler Genka

Transfer iz Hajduka u Genk i dobre igre u članu belgijske Jupiler lige donijele su Tini Svenu Sušić poziv selektora Mehmeda Baždarevića za mečeve kvalifikacija protiv Belgije i Kipra.

Očekivao poziv

– Nikad ne možete biti sto posto sigurni da ćete dobiti poziv selektora, ali moram priznati da sam ga očekivao. U augustu sam obavio jedan kvalitetan razgovor sa selektorom i on je sretan jer sada igram u jednoj jakoj ligi. Moram priznati da je i meni drago što sam se brzo uklopio u tim Genka, a i zadovoljan sam mojim igrama. Igramo dopaljiv fudbal, ali u šampionatu nismo imali sreće u posljednjih nekoliko utakmica – rekao je Sušić.

U međuvremenu Genk je u 2. kolu Evropske lige nadigrao italijanski Sassuolo sa 3:1, a povratnik među Zmajeve asistirao je za drugi gol svog tima.

– Uvijek se više nadam i radujem pobjedi nego mom prvom golu – naglasio je Sušić, te dodao:

– Volim da igram sa Špancem Alejandrom Pozuelom. S njim odlično sarađujem, kako na utakmici, tako i na treningu.

Za manje od sedam dana Sušić će s našim nacionalnim timom u drugom kolu kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine gostovati upravo kod Belgije.

– Drugi put u mojoj reprezentativnoj karijeri igrat ću sa reprezentacijom Bosne protiv Belgije. Za mene će to svakako biti posebna utakmica jer sam odrastao u Belgiji, tačnije u Liegeu, a igrao sam i za omladinske selekcije Belgije – kazao je novi fudbaler Genka.

Crveni đavoli su trenutno drugoplasirani na FIFA rang-listi, a Sušić je itekako upoznat sa kvalitetima tima kojeg od ovog ciklusa kvalifikacija predvodi Roberto Martinez.

Olakšavajuća okolnost

– Belgija je veoma jak tim, ali mi vjerujemo u dobar rezultat jer i mi imamo svoje kvalitete. Izostanak Kevina de Bruynea može za nas biti olakšavajuća okolnost, no ako to gledamo iz druge perspektive, Belgija ima dovoljno kvalitetnih igrača koji igraju u velikim klubovima i koji mogu zamijeniti svakog fudbalera, pa čak i važnog kakav je De Bruyne – poručio je Sušić na kraju.

KOMENTARI:
Loading...