13.6 C
Bosanska Krupa
Subota, 18 Septembra, 2021

“Putnik prevoz” iz Bos.Krupe: u sadašnjim uslovima početi sa radom pogubno!

Autoprijevoznici u Unsko-sanskom kantonu, po svemu sudeći, u četvrtak neće otpočeti prijevoz putnika, jer zbog prekida nastave ne prevoze učenike koji i čine njihov najveći broj, kažu u Udruženju autoprijevoznika „BUS“.

- Oglas-

Ublažavanjem sigurnosno-epidemioloških mjera, Federalni štab Civilne zaštite najavio je da će od 14. maja biti uveden javni gradski i međugradski cestovni i željeznički saobraćaj. Bez financijske pomoći Vlade Unsko-sanskog kantona, a zbog obustavljene nastave i prijevoza učenika, autoprijevoznici su najavili kako u četvrtak autobusi i kombi-vozila neće otpočeti prijevoz putnika. Kako tvrde u Udruženju autoprijevoznika „BUS“ Unsko-sanskog kantona, koliko ne rade već su pretrpjeli gubitke koji bi početkom rada bili još veći.

Hoće li autoprijevoznici promijeniti svoju odluku, bit će poznato u srijedu, nakon sastanka s ministrom privrede Nijazom Kadirićem, što je za rtvusk i potvrđeno iz njegovog kabineta.

RadioBK je kontaktirao Aziza Hadžića vlasnika Putničke agencije “Putnik prevoz” u Bosanskoj Krupi koji nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da neće moći početi sa radom, jer pored već postojećih gubitaka u sadašnjim uslovima i bez pomoći, kretanjem bi bili u još većem minusu.

Prema riječima Hadžića niti jedan radnik Putnik prevoza nije otpušten, isplaćena je plata za mart,minimalac za april, za maj nije sigurno šta će,jer kako kaže zalihe su se istrošile i sa velikom neizvjesnošću iščekuje se sutrašnji najavljeni sastanak sa ministrom Kadirićem.

rtvusk/ RadioBK

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci