21.3 C
Bosanska Krupa
Petak, 17 Septembra, 2021

Prvi zabilježen slučaj u USK: Žena iz Bihaća koja se vratila iz Njemačke zaražena koronavirusom, ukupno 26. slučaj u BiH

- Oglas-

Danas je potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom u BiH, a kako je potvrđeno iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi se o osobi iz Bihaća.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu danas je testirao sedam uzoraka na koronavirus od kojih su dva iz Sarajeva i pet iz Bihaća.

Kako nam je potvrđeno jedan od uzoraka iz Bihaća pozitivan je na koronavirus. Ostali su negativni.

Zaražena žena iz Bihaća, kako saznajemo vratila se iz Minhena prije sedam dana.

Ovo je u u BiH do sada 26. potvrđeni slučaj koronavirusa, od čega je ukupno šest zaraženih osoba iz Federacije BiH, a dvadeset iz Republike Srpske.

Danas će biti testirano još 15 uzoraka.

Vlasti u našoj zemlji poduzimaju brojne korake u cilju sprješavanja širenja koronavirusa, pa su tako entiteti proglasili vanredna stanja i stanje nesreće, a danas bi vanredno stanje trebalo biti proglašeno i na niovu države.

Pojedini gradovi i kantoni već zabranjuju rad ugostiteljskih objekata, a svim bh. državljanima koji ulaze u BiH propisuje se obavezna samoizolacija. U našu zemlju do daljnjeg ne mogu ući državljani Italije, Irana, Južne Koreje, dijelova Kine, Japana, Francuske, Rumunije, Njemačke, Austrije, Ššanije, Švicarske i Belgije.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci