13.6 C
Bosanska Krupa
Subota, 18 Septembra, 2021

Najava promocije knjige u Domu kulture Bosanska Krupa

- Oglas-

On je pisac, pjesnik, recitator, glumac, novinar, a oni koji ga poznaju bi dodali šeret i boem. Rezak Hukanović je još 1971. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda kada je recitovao 45 sati na tašce, bez prekida, i napamet… U logorima Omarska i Manjača proveo je pola godina, dokumentovao sve u romanu „Deseta vrata pakla“, objavljenom 1993. godine nakon njegovog oslobađanja iz logora. Trenutno je aktuelna nova knjiga koja predstavlja zbirku od 50 priča o poznatima iz svijeta estrade, sporta, glume…

„Moji susreti i druženja sa poznatima“ je zbirka od 50 priča o poznatima iz svijeta estrade, sporta, glume. To je lepeza od pedesetak priča o poznatima, koje sam upoznavao tokom bavljenja estradom, na putovanjima, promocijama knjiga… Mada sam izbjegavao pisati o političarima, ipak ima jedna priča i o jednom političaru, dobrom čovjeku i pravom prijatelju BiH, Bobu Doleu, nekadašnjem kandidatu za predsjednika SAD. Imao sam tu čast i zadovoljstvo da ga upoznam u Vašingtonu davne 1994. godine kada sam promovisao svoj roman „Deseta vrata pakla“, u Americi. Kada sam pisao ovu priču nisam znao da li je on uopšte živ. Na guglu nađem samo godinu rođenja, a onda nazovem kolegu Erola Avdovića, u Njujork, i on mi reče da je živ, da ima 96 godina.

U ovoj knjizi pominjem i priču o Tomi Zdravkoviću, kako je ovaj popularni pjevač nepoznatom čovjeku poklonio automobil, jer je ovaj cijeli život sanjao da ima baš takav automobil. To je poseban osjećaj koji te ispuni kada nekoga učiniš sretnim. Zaim Imamović, Safet Isović, Toše Proeski, dva Halida, Hoki, Josip Pejaković, Miroslav Ilić, Šaban, Abdulah Sidran, Dino Merlin, Željko Malnar, Ćiro Blažević… samo su neki od likova iz ove knjige.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci