26 C
Bosanska Krupa
Ponedjeljak | 8. Augusta 2022.

Doktor Samir Muminović obezbjedio trenerke za košarkaško-invalidski klub “Una-Sana” iz Bihaća

Košarkaško-invalidski klub “Una-Sana” iz Bihaća je sigurno jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini. Većinom se sastoji od ratnih vojnih invalida, civilnih žrtava rata pa i tragično nastradalih osoba koji imaju određeni invalidnitet. Pored svih sportskih takmičenja u kojima učestvuju ovi hrabri momci, ovaj klub im služi i kao jedan vid rehabilitacije te su ovim sportom sebi maksimalno produžili životni vijek.

Prateći ovu košarku godinama, uvidjeli smo da predstavnici ovog kluba nikad nisu izlazili u javnost sa svojim zahtjevima nego su na svoj način i svojim sportskim rezultatima bukvalno natjeravali određene institucije da im obezbijede određena sredstva kako za opremu, kolica, tako i za odlazak na turnire.

Kao što znamo ovih dana je puno teže doći od sredstava za nabavku opreme s obzirom da smo pogođeni pandemijom koronavirusa i da su sve institucije u problemima te su im budžeti srezani do maksimuma, a sezona samo što nije počela.

Međutim, prije sedmicu dana, doktor Samir Muminović je slučajno prolazio pored Kluba paraplegičara USK u kojem djeluju i košarkaški “Una-Sane” te im se pridružio na popodnevnoj kafi. Doktor Muminović je u proteklom ratu bio hirurg u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću te se mnogo puta dosada susretao sa većinom momaka iz košarkaško-invalidskog kluba “Una-Sana”, a čak je neke od njih i operisao. Kada je čuo za njihove probleme, odlučio im je pomoći. Svojim poznanstvom pronašao je sponzora za kvalitetne trenerke za cijeli kolektiv.

Na sinoćnjem treningu u sali Tehničke škole u Bihaću, doktor Muminović je ponovo posjetio košarkaše “Una-Sane” te im pojedinačno uručio trenerke i poželio sreću u budućem radu.

-Da je ovo velika stvar za ovaj klub potvrdio nam je i predsjednik kluba Armin A. koji se ovom prilikom zahvalio Samiru Muminoviću na svemu što je dosada uradio za košarkaše u kolicima kao doktor, ali i na ovom divnom poklonu koji će sigurno mnogo značiti ekipi “Una-Sana” u novoj sezoni.

Svakako se moramo složiti da je ovo još jedan lijep gest našeg sugrađanina Samira Muminovića koji je na ovaj način pokazao da nikad nije zaboravio ove dečke i da Košarkaško-invalidski klub “Una-Sana” iz Bihaća uvijek može računati na pomoć ovog velikog čovjeka.

[fblike]

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci