Dana 07.09.2016. godine Policijska stanica Bosanska Krupa zaprimila je prijavu da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena krađa aluminijske montažne skele vlasništvo D. I. iz mjesta Potkalinje, općina Bosanska Krupa, a koja se nalazila smještena u objektu džamije u mjestu Potkalinje koja je u izgradnji. Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bosanska Krupa izvršili su uviđajne radnje, te su Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću podnijeli izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv nepoznatih izvršilaca zbog počinjenog krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH „Krađa“.

Provedenom kriminalističkom istragom na terenu od strane istražitelja, identifikovan je izvršilac navedenog krivičnog djela, a radi se o licu inicijala P. I. rođen 1979.godine iz mjesta Konjodor, općina Bužim, kod kojeg je nakon kriminalističke obrade pronađena kompletna otuđena aluminijska montažna skela, te je vraćena vlasniku.

Protiv osumnjičenog P.I. podnesen je Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću izvještaj o otkrivanju počinioca krivičnog djela.

Policijski službenici Policijske stanice Bosanska Krupa su dana 17.10.2016.godine oko 11,15 sati prilikom obilaska sigurnosnog sektora u naselju Pučenik u reonu ”Šabanovac”, općina Bosanska Krupa, u bespravnoj sječi šume zatekli lica inicijala M. E. rođen 1985.godine iz Bosanske Krupe i M. E. rođen 1982.godine također iz Bosanske Krupe.

Od strane istražitelja Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Bosanska Krupa izvršene su uviđajne radnje, te je ustanovljeno da su osumnjičena lica izvršili bespravnu sječu veće količine drveta vrste cer, koje je od istih zajedno sa sredstvom izvršenja krivičnog djela privremeno oduzeto.

Osumnjičena lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će protiv istih biti podnesen Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću izvještaj o počinjenom krivičnom djelo iz člana 316. KZ F BIH „Šumska krađa“.

Portparol Uprave policije

KOMENTARI:
Loading...