Prijavite se na Bicom Systems Hackathon 2018.

Opis projekta

Jeste li spremni za drugi Bicom Systems Hackathon? Ponosni smo što jedna ovakva pozitivna priča prerasta u tradiciju, koja ima za cilj pokazati da nam je stalo do kvalitetnog IT kadra, kojeg u našoj zemlji uistinu ne manjka. Postoji mnogo razloga zašto se odmah trebate prijaviti na ovogodišnji hackathon i iskoristiti svoju šansu da pokažete da znate i možete.

Naime, 5 prošlogodišnjih učesnika dobilo je stipendije do kraja školovanja, od strane kompanije Bicom Systems, koju je Sarajevo Times proglasio jednom od najbrže rastućih IT kompanija u Bosni i Hercegovini. U nastavku saznajte zašto baš ova prilika može biti važna za vaše mjesto u IT svijetu.

Najveći hackathon u Tuzli organizuju tri studentska udruženja s Fakulteta elektrotehnike (EESTEC LC Tuzla, FET Tuzla i IEEE Student Branch Tuzla), pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Bicom Systems. Projekat podržava i najveća svjetska organizacija za unaprjeđenje tehnologije IEEE.

Tema ovogodišnjeg hackathona je „Voice bots“!

Zamislite da se sa druge strane telefonskog poziva umjesto osobe nalazi glasovni bot koji razgovara sa korisnikom. Koristeći Bicom Systems softver i Google Cloud platformu za prepoznavanje govora te vašu maštu, broj mogućnosti je neograničen!

Prijave se vrše putem web stranice : https://hackathon.bicomsystems.com/

Bicom Systems pruža priliku mladim ljudima da pokažu svoju kreativnost i talenat. Stoga, prijaviti se mogu mladi iz cijele Bosne i Hercegovine, koji imaju između 17 i 25 godina – individualno, ili kao tim od maksimalno 5 članova. Za sve učesnike izvan Tuzle bit će obezbijeđen smještaj, te refundirani putni troškovi. Broj učesnika je ograničen!

Učesnici će uz pomoć mentora raditi na realizaciji voice bots rješenja u periodu od 26.10. do 28.10.2018., u prostorijama Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Vrijedni organizacijski timovi će se potruditi da obezbijede sve neophodne uvjete za produktivan rad, a za najbolje timove predviđene su vrijedne novčane nagrade:

1. mjesto – 2000KM,
2. mjesto – 1000KM,
3. mjesto – 500KM.

Stručni žiri koji će ocjenjivati radove čini tim visoko kvalifikovanih i talentovanih ICT stručnjaka. Ono što je važno napomenuti jeste da osim novčanih nagrada za najbolje timove, istaknuti pojedinci dobit će priliku za zaposlenje ili stipendiranje od strane Bicom Systems kompanije.

Prijave su otvorene do 7.10.2018. Stoga, požurite sa vašim prijavama i kreirajte vašu budućnost.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti:

Sadžida Balić, koordinator za odnose sa medijima – Bicom Systems, na broj telefona +387 62 942 – 216,

ili na e-mail sadzida@bicomsystems.com

KOMENTARI:
Loading...