U priloženom videu predstavljen je Golf druge generacije čiji je razvoj nastavljen godinama nakon što je napustio fabriku, i to u jednom pravcu – brzina!

Boba Kettler iz tuning radionice “Boba Motoring” predstavio je novu verziju – poboljšanu u svakom pogledu. Izvana je to i dalje samo Golf dvojka bez nenormalnih spojlera ili zapravo bilo kakvog vizualnog traga da se ispod površine nalazi zvijer.

golf2

Ipak, jednom kada posvjedočite ludo brzom penjanju kazaljke brzinomjera shvatit ćete da se ovdje govori o vuku u janjećoj koži.

Ispod poklopca nalazi se dvolitreni benzinski turbo motor iz kojeg je “iscijeđeno” ni manje ni više nego 1.233 KS i 1.094 Nm, što su brojke koje se mogu ostvariti uz korištenje E85 bioetanola, a podrazumijevaju proklizavanje točkova u trećem stepenu prijenosa. Golema snaga na podlogu se prenosi putem 4Motion pogona na sve točkove i mjenjačke kutije s ravnim zubima koja se u pravilu ugrađuje u trkaće automobile.

golff-2

Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 2,3 sekunde, međuubrzanje od 100 km/h do 200 km/h traje 3 sekunde, a ovaj superautomobil četvrt milje prelazi za 8,9 sekundi pri brzini od 265 km/h u usporedbi s nekadašnjih 9,7 sekundi pri 247 km/h.

Ubrzavanje prestaje tek negdje s one strane 350 km/h. Rezultati su više nego impresivni, no majstori iz “Boba Motoringa” već su najavili daljnja poboljšanja.

KOMENTARI:
Loading...