Punih deset godina trajala je psihička, fizička i seksualna tortura koju je svake sedmice proživljavala danas 35-godišnja Britanka Jane Hanmore iz Dorseta.

Prošle godine njen suprug Brian Hanmore (40) napokon je osuđen na deset godina zatvora.

Jane je ovih dana smogla snage i novinarima Daily Maila ispričala agoniju kroz koju je prolazila više od decenije. U potresnoj ispovijesti prisjetila se kako je Briana upoznala 2001., te se ubrzo u njega zaljubila. No, njegovo se ponašanje brzo radikalno promijenilo i već godinu dana otkako su se upoznali počeo ju je nazivati pogrdnim imenima, vrijeđati i zlostavljati.

– Zvao me debelom i lijenom. Kada je naš prvi sin imao samo pet mjeseci, Brian me prvi puta silovao nakon što sam odbila spavati s njime. Osjećala sam se odvratno, bila sam posramljena. Nisam mogla nikamo pobjeći. U jednom slučaju je dijete ušlo u kuhinju dok me Brian silovao. Pitao me, mama, zašto plačeš. Lagala sam da sam se porezala – prisjeća se Jane.

Vjerujući, valjda, da će se stvari ipak promijeniti, Jane se 2010. godine udala za svog zlostavljača, no brak je potrajao samo dvije godine nakon čega je Britanka odlučila definitivno napustiti nasilnika. No, to nije bilo tako jednostavno. Brian, inače radnik u skladištu, se nije mogao pomiriti s njenom idejom da ga ostavi te ju nije htio ostaviti na miru. Stalno joj je upućivao telefonske pozive a u nekoliko navrata čak i provalio u kuću. Sud je 2013. izdao nalog o zabrani pristupa, no Briana ni to nije omelo te je nastavio uznemiravati svoju bivšu partnericu.

Jednog dana Brian je bio posebno nasilan. Upao je u kuću u kojoj Jane živi s djecom te je bacio na pod.

– Počeo me gušiti, a zatim me odvukao u dnevnu sobu vukući me za kosu. Srećom, moji sinovi imali su tada 12 i 14 godina te su čuli moje krikove i shvatili da se nešto loše događa. Jedan je pozvao policiju, a drugi mi je pomogao da se oslobodim i zaključao vrata.

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...