-Oglas-
Magazin

Želite izgledati kao Viking? Ovo je skandinavska muška frizura

-Oglas-

U antici muškarci su posebno bili odgovorni i briga za svoju kosu, posebno kada je riječ o sjevernim narodima. U to doba muškarci su smatrali frizurom i kosom lica indikator muževnosti, hrabrosti i hrabrosti, tako da su skoro svi muškarci nosili dugu bradu, brkove i kosu na glavi. Zašto samo nacionalna kosa Vikinga, koja je postala poznata širom svijeta.

Zbog činjenice da se moda za dugu kosu i debelu kosu lica vratila na četvrtu, mnogi muškarci su pokušali slično na svoj imidž. Zbog toga, stilisti su čak i identifikovali odvojenu grupu Viking muških frizura u savremenoj interpretaciji, tako da sada neuredni stil, debela i duga brada, kao i pletenice i repovi za muškarce mogu izgledati elegantno, moderno i brutalno.

Zahvaljujući brojnim filmskim serijama i filmovima u kojima su proslavljeni sjeverni narodi divljih ratnika, mnogi savremeni muškarci usvojili su karakteristike i karakteristike frizura i frizura u svojoj slici. Tendencija da imitira nikad nisu osudili stilisti, naprotiv, danas skandinavske frizure, ili bolje rečeno njihovo tumačenje na vrhuncu popularnosti. Najčešće, ovaj stil preferiraju mladići, samouvjereni kreativni ličnosti.

-Oglas-

Za referencu! Odlične karakteristike Viking stila su maksimalna prirodnost kose i dlake lica, zanimljiv stil i frizure.

Frizura može biti na nekoliko načina:

Kratke verzije sa obrijanim dijelovima. Čovjek može obrijati jedan ili oba hrama tako što završi bočnu podjelu kose, kao i potpuno pokrivajući zadnji dio glave, češljajući kosu naprijed do lica.

Šišanje sa srednjom duljinom sa preparkicama i debelom, debelom bradom. U ovom slučaju, kosa je često slobodna, ali recimo tkati pletivo, kao i prisustvo obrijanih područja.

Duga kosa sa debelom bradom. Ovaj stil je najpopularniji među ljubiteljima skandinavske ere. Duga brada se može upletiti u jednu ili više pletenica, držeći prstenje. Kosa se takođe nosi i oslobađa i sakuplja se u pletenicama, dredokama, repovima.

Skandinavski stil je takva estetika “divlje” i opuštene muške slike, koja daje brutalnost, muževnost i čak određenu agresivnost prema izgledu. A popularnost istorijskih filmova i TV emisija samo podstiče interes muškaraca u ovom stilu, zbog čega se egzotične Viking frizure sve više pojavljuju na sjajnim časopisima i među muškarcima širom svijeta.

Moderne skandinavske frizure za muškarce

Pošto Viking šišanja zahtjevaju maksimalnu dužinu dlaka, kako na glavi, tako i na bradi, u savremenoj interpretaciji može biti nekoliko opcija za stajling. U prvom ostvarenju, kosa se može slobodno osloboditi, valovita ili ravna. Druga opcija prihvata prikupljanje kose u pletenicama koje su sjeverni narodi toliko voljeli. Danas su pletene pletenice na bradi i dreadlocks na glavi veoma popularne.

Postoji i nova poboljšana verzija frizera u ovom stilu – sakupljanje greda na glavi, kao i čvrst rep. Ova opcija je dobro kombinovana sa klasičnim ili sportskim stilom u odjeći, ali takođe naglašava naglasak na dlaku lica. Mladi momci takođe mogu ukrasiti kosu ili bradu na licu sa posebnim dodacima i dekoracijama u ovom stilu, na primjer, sa brazdnim prstenovima ili elastičnim trakama sa lobanjama.

Ko je pogodan?

Prirodni frizovi za muškarce sa skandinavskim korenima u početku su izazvali zbunjenost od strane modernog društva, ali istorija objašnjava osobine slika ovih naroda. Poslije puštanja brojnih filmova i TV emisija sa istorijskom pločom, stil Vikinga postao je vrhunac popularnosti među ljudima širom svijeta. Najbolje od svega, ove frizure odlaze kod muškaraca s malo zakrivljene i guste kose svijetlih nijansi.

Postoje granice starosti, za muškarce starije od 40 godina, takva slika će stari. Pored toga, morate da shvatite da je duga kosa, iako na razbacanim i neobičnim načinima, danas izgledati zdravo i prirodno. Zbog toga su rasklapanje završene, prekomerna suva ili mast od dlake, peruti i drugi problemi na šišanju u stilu Vikinga su neprihvatljivi. Takođe, sa više od 50% sivih majstora za kosu ne savetuju muškarce da pokušaju u sličnom stilu.

Prilikom izbora savršene slike dovoljno je čovjeku da pogleda fotografije Viking frizura da bi cijenio boju i ljepotu ovog stila.

Zaključak

Muške frizure Vikinga moraju biti odabrane prema nekoliko kriterijuma, naime, starost, opšti stil čovjeka, struktura, dužina i sjenka kose, način života i profesionalna aktivnost. Najčešće, izdužene frizure sa debelom bradom idu u apsolutno sve mlade muškarce, ali u uglednom dobu, prekomerna vegetacija u tandemu sa sjajnom kosom može vizuelno stariti čovjeka.

(bs.hemale.club)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
-Oglas-
Loading...