SASTOJCI ZA SALATU:

50 g kvinoje

1 pileća prsa

3 srednje mrkve

nekoliko većih listova kelja

nekoliko većih listova svježeg kupusa

1 svježa paprika

4 žlice maslinova ulja

4 žlice octa

mala žlica senfa

so

papar

malo pinjola ili nasjeckanih orašastih plodova (orasi, lješnjaci ili bademi)

PRIPREMA:

1. Kvinoju skuhajte prema uputama, ohladite i stavite u posudu u kojoj ćete pripremati salatu.

2. Pileća prsa narežite na komade i prepecite na malo masnoće. Kada je piletina gotova, izvadite je i dodajte kvinoji. Na preostaloj masnoći od pečenja piletine kratko prepržite mrkvu narezanu na tanje listiće.

3. Nasjeckajte kelj, kupus i svježu papriku. Dodajte ih preostalim namirnicama.

4. Zamutite dresing od ulja, octa, senfa, papra i soli. Dodajte mu kratko tostirane pinjole ili šaku nasjeckanih orašastih plodova. Prelijte ga preko salate i dobro promiješajte.

SAVJET:

Meso možete zamijeniti ribom. Dobar su izbor, između ostalog, losos ili tuna. Umjesto kvinoje koristite kus-kus ili pir.

Salati možete dodati rajčicu, svježe krastavce, tikvice, mladi grah ili bilo koje drugo sezonsko ljetno povrće po želji. 

(Zadovoljna.hr)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...