Idući put kada osjetite pad energije, nemojte odmah posezati za šoljicom kahve. Kofein će vam možda priuštiti najbolji nalet energije, ali to nije dugog vijeka.

Umjesto kahve, donosimo vam popis namirnica s kojima možete vratiti energiju i to na duge staze.
Tamna čokolada

Crna čokolada ne samo da ubrzava metabolizam i snižava razinu stresa koji svakodnevno trpimo, već izoštrava i naše kognitivne sposobnosti. Istraživanja su utvrdila da flavonoli iz crne čokolade povećavaju prokrvljenost ključnih dijelova mozga u periodima od 2 do 3 sata i tako nam pomažu da savladamo umor i povratimo energiju.
Zeleno lisnato povrće

Ove vrste povrća su pune željeza, koje daju snagu organizmu. Povrće poput špinata daje energiju, a budući da je puno željeza, osjećat ćete se snažnijima, budnijima i koncentriranijima.
Sok od cvekle

Napravite svježi sok od cvekle za snagu i izdržljivost. Cvekla sadrži fitokemikalije koje potiču detoksifikaciju enzimskoga sistema na način da ubrzavaju otpuštanje štetnih tvari iz organizma. Vitamin C kojim cvekla obiluje – jak je antioksidans.
Grah

Čisti proteini, željezo, B vitamini i aminokiseline čine grah odličnim izborom kada je riječ o podizanju razine energije, ali velika korist dolazi i od njegovog bogatstva biljnim vlaknima. Vlakna će usporiti probavu, a time ćete dobiti i više snage koja se postepeno oslobađa pomažući vam da duže raspolažate s njom.
Čaša hladne vode

Kada se osjećate malo usporeno, odvojite malo vremena i popijte čašu vode, po mogućnosti uz krišku limuna za malo dodatnog vitamina C. Dehidracija može znatno usporiti metabolizam i tako oslabiti naše energetske mogućnosti.
Jaja

Jaja su bogata proteinima, a ne morate ih piti sirova kao bodybilderi kako biste dobili energiju. Ova namirnica također daje energiju koja traje cijeli dan, ali i mnoštvo vitamina B. Nije loše ni reći da su jaja idealna za dobivanje mišićne mase, piše Gastro.

KOMENTARI:
Loading...