9.1 C
Bosanska Krupa
Subota, 23 Oktobra, 2021

Za zaposlenike većih kompanija osigurana vakcinacija na radnom mjestu

Tokom protekle sedmice je obavljena vakcinacija zaposlenika ArcelorMittal Zenica (AMZ), članova njihovih užih porodica, te bivših radnika-penzionera ove kompanije. Vakcinacija se odvijala u krugu kompanije.

Na poziv i uz asistenciju nadležnih iz AMZ-a, ovu aktivnost realizuje tim Instituta za zdravlje i sigurnost hrane (INZ). U tri dana vakcinisano je više od 250 osoba, a biće određeni i naknadni termini za one koji su trenutno na godišnjem odmoru ili bolovanju.

Prethodno, dok je masovniji dolazak vakcina u BiH još bio neizvjestan, rukovodstvo ove kompanije je osiguralo vakcinisanje dijela zaposlenika van granica BiH.

Iz kompanije AMZ su akciju obilježili sloganom “Stvorimo kolektivni imunitet, vakcinišimo se! Zaštitimo sebe, svoje porodice i kolege!”.

Prethodno, sličnu aktivnost tim INZ-a je obavio za zainteresovane u kompaniji MADI Tešanj, a u toku su pripremne radnje da se slični procesi provedu u kompanijama članicama AS Holdinga u ZDK, te u kompaniji Cengiz, odnosno za njihove radnike na gradilištima autoputa A1 kroz Zeničko-dobojski kanton, saopćeno je iz INZ-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci