Primjerice, koktel margarita sadrži čak 530 kalorija po jednoj čaši, a mnogima omiljen sinonim za ljeto, piña colada, 420 kalorija.

Koje piće onda odabrati, a da se pritom ne nakrcamo šećerima i nepotrebnim kalorijama te da ipak imamo pravi osjećaj posebnosti ljetnih večeri?

Limunada s raznim okusima 

Limunada ne samo da osvježava nego je i dobra za naše zdravlje, a osnovnu verziju od vode i limuna vrlo je jednostavno napraviti kod kuće. Jedna čaša takvog napitka sadrži samo 42 kalorije. No posljednjih su godina sve popularnije i one od raznog voća, pa čak i od biljke lavande, pa se tako i na našem tržištu mogu naći različite verzije i poigravanje imenima poput jagodade, malinade i slično.

Bez obzira na to o kojem se voću radilo, kombinira li se samo s vodom, ledom i vrlo malo šećera, ovo osvježavajuće piće prigodno je za sve prilike te nikako neće negativno utjecati na naše zdravlje.

Mojito 

Kada je riječ o ljetnim koktelima, mnogi često posežu za osvježavajućim mojitom. On se priprema od bijelog ruma, limunova ili limetina soka, žličice šećera, mineralne vode i metvice. Zbog toga djeluje vrlo osvježavajuće te je ujedno i idealna zamjena za one koji inače vole margaritu. Naime, puna čaša, ovisno o količini dodanog šećera, ima samo do 150 kalorija.

Frosé

Piće koje će ne samo rashladiti nego se ujedno savršeno uklapa u instagramsku priču svakako je frosé, koji se najjednostavnije može opisati kao zamrznuta verzija vina rosé. Ovaj je napitak jednostavno pripremiti od rosea, leda i malo limunovog soka, a jedna čaša, ne doda li se šećer, sadrži manje od 90 kalorija.

Radler 

Piće koje nastaje spajanjem srednje tamnog ili češće svijetlog piva, s limunovim sokom u omjeru 1:1 vrlo je popularno kao ljetno osvježenje. Iako u sebi sadrži dodatnu glukozu, konzumira li se s mjerom, neće utjecati na nakupljanje masnih naslaga. Jedna čaša radlera sadrži 60 kalorija.

Pokušavate li radler napraviti sami kod kuće, umjesto zaslađivača možete dodati med te tako unaprijediti hranjivu vrijednost pića.

Čaša crvenog vina 

Ako ste ipak za klasičnije uživanje u vinu, uvijek možete posegnuti za običnim, rashlađenim crvenim vinom. Jedna čaša kvalitetnog crnog vina sadrži 88 kalorija, a kada se konzumira s mjerom, ima i brojne zdravstvene dobrobiti. Naime, bogato je flavonoidima koji su snažan antioksidant i pomažu organizmu u borbi protiv alergija, virusa i kancerogenih stanica.

Također je dokazano da povoljno djeluje i na zdravlje srca jer opušta kardiovaskularni sustav.

(Zadovoljna.hr)

قالب وردپرس

KOMENTARI:
Loading...